عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

حاضران نشست دهلی‌نو: افغانستان به پناهگاه امن تروریسم تبدیل نشود

حاضران سومین گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای در خصوص افغانستان با انتشار بیانیه ای اعلام کردند:باید حاضران به وضعیت سیاسی کنونی افغانستان و تهدیدات ناشی از تروریسم، افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر و نیز نیاز به کمک‌های بشردوستانه توجه ویژه داشت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۴ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۱۸۹

به گزارش راهبرد معاصر سومین گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای در خصوص افغانستان امروز (چهارشنبه) ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ در دهلی نو در قالب گسترده برگزار شد. مشاوران امنیت ملی/دبیران شورای امنیت ملی جمهوری هند، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، فدراسیون روسیه، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان در آن شرکت کردند.

طبق اعلام پایگاه اینترنتی وزارت خارجه هند، شرکت‌کنندگان در مورد وضعیت در حال تحول در افغانستان به ویژه وضعیت امنیتی و پیامدهای منطقه‌ای و جهانی آن گفت‌وگو کردند. حاضران به وضعیت سیاسی کنونی افغانستان و تهدیدات ناشی از تروریسم، افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر و نیز نیاز به کمک‌های بشردوستانه توجه ویژه داشتند.

طبق بندهای این بیانیه شرکت‌کنندگان موارد زیر را مورد بحث و تاکید قرار دادند:

ضمن تاکید بر احترام به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی افغانستان، حمایت قوی از یک افغانستان صلح‌آمیز، امن و باثبات را تکرار کردند.
حاضران از درد و رنج مردم افغانستان ناشی از وضعیت امنیتی این کشور ابراز نگرانی عمیق و حملات تروریستی در قندوز، قندهار و کابل را محکوم کردند.
تاکید کردند که خاک افغانستان نباید برای پناه دادن، آموزش، برنامه ریزی و یا تامین مالی هر گونه اقدامات تروریستی مورد استفاده قرار گیرد.
با شدیدترین عبارات تمام فعالیت‌های تروریستی را محکوم کردند و بر تعهد قاطع خود برای مبارزه با تروریسم در تمام اشکال و مظاهر آن، از جمله تامین مالی آن، از بین بردن زیرساخت‌های تروریستی و مقابله با افراط گرایی تاکید کردند تا اطمینان حاصل شود که افغانستان هرگز به پناهگاه امن تروریسم جهانی تبدیل نخواهد شد.
خواستار همکاری جمعی علیه تهدید رادیکالیسم، افراط گرایی، جدایی طلبی و قاچاق مواد مخدر در منطقه شدند.
بر ضرورت تشکیل یک حکومت باز و فراگیر که نماینده خواست همه مردم افغانستان و دارای نمایندگی از همه اقشار جامعه، از جمله نیروهای عمده قومی-سیاسی در این کشور باشد، تاکید کردند و افزودند شمول همه اقشار جامعه در ساختار اداری و سیاسی برای موفقیت آمیز بودن روند آشتی ملی در کشور ضروری است.
حاضران با یادآوری قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل متحد در مورد افغانستان خاطرنشان کردند که این نهاد نقش محوری در افغانستان دارد و حضور مستمر آن در این کشور باید حفظ شود.
بر اهمیت تضمین عدم نقض حقوق اساسی زنان، کودکان و جوامع اقلیت تاکید کرد.
نسبت به وخامت اوضاع اجتماعی-اقتصادی و بشردوستانه در افغانستان ابراز نگرانی کردند و ضرورت ارائه کمک‌های بشردوستانه فوری به مردم افغانستان را مورد تاکید قرار دادند.
شرکت‌کنندگان بار دیگر تاکید کردند که کمک‌های بشردوستانه باید بدون مانع، مستقیم و مطمئن به افغانستان ارائه شود و این کمک‌ها در داخل این کشور به شیوه‌ای بدون تبعیض در تمام بخش‌های جامعه افغانستان توزیع شود.
بر تعهد خود برای ارائه کمک به افغانستان به منظور جلوگیری از گسترش کرونا تاکید کردند.
بر اهمیت گفت‌وگوهای خود تأکید و موافقت کردند که در آینده با یکدیگر تعامل داشته باشند.
شرکت‌کنندگان از جمهوری هند بخاطر برگزاری سومین گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای در مورد افغانستان در دهلی نو تشکر و توافق کردند که دور بعدی در سال ۲۰۲۲ برگزار شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده